B

BMW Motorrad
Vision AMBY

Pohybuj sa tak, ako chceš.

BMW Motorrad Vision AMBY je myšlienka. Naša predstava budúcej mobility. My to nazývame adaptívna mobilita. Pretože v budúcnosti budeš používať presne tie cesty, ktoré chceš používať. Aby si sa dostal do cieľa čo najrýchlejšie alebo čo najpohodlnejšie. A to s tým istým vozidlom. Niektoré prvky tejto vízie sú už realitou: elektrický pohon, vysoká individualita a jedinečný dizajn.

„Elektromobilita na dvoch kolesách
musí byť naozaj zábavná a vzrušujúca.“

Markus Schramm
Vedúci BMW Motorrad

Slide

Bez hraníc

Vyraziť: Mesto sa stane Escape Room. Miestom, na ktorom sa zdržujeme rovnako radi, ako ho opúšťame. BMW Motorrad Vision AMBY je so svojím dojazdom cca 110 km vybavený presne na to. Tak technika, ako aj dizajn tu otvárajú úplne nové možnosti. Stále prelínanie sa medzi elektrickým bicyklom a motocyklom vidieť na ľahkom vozidle s hmotnosťou 65 kg už na prvý pohľad, prvky typické pre motocykle sa spájajú s prvkami typickými pre bicykle. Urban Bike? Enduro? Nejde o kategórie. Ide o to, úplne nanovo a flexibilne objaviť mobilitu.

BMW Motorrad Vision AMBY

„Chceli sme vyvinúť extrémne emocionálne vozidlo pre inteligentný pohyb po meste a okolo mesta s maximálnou slobodou.“

Edgar Heinrich
Vedúci oddelenia Design
BMW Motorrad

BMW Motorrad Vision AMBY BMW Motorrad Vision AMBY BMW Motorrad Vision AMBY BMW Motorrad Vision AMBY BMW Motorrad Vision AMBY

Lesná cesta, cyklistická cesta, obchvat mesta – všetko je možné: V tomto svete plnom možností rozpozná BMW Motorrad Vision AMBY pomocou technológie Geofencing s mapovou službou HERE, kde sa pohybuješ a automaticky vyberá z troch rýchlostných stupňov. Od max. 25 km/h, cez max. 45 km/h, až po max. 60 km/h. Na tento účel sa na požiadanie prispôsobí tvoja poistná ochrana. A dokonca aj digitálna poznávacia značka reaguje na túto zmenu. Aplikácia Vision AMBY vždy pozná tvoj osobný profil: Kľúče, trieda vodičského preukazu, vyhľadávanie vozidla – dostupné sú dokonca aj ochrana proti krádeži a imobilizér. A to všetko v tvojom smartfóne. Takto môže vyzerať mestská mobilita zajtrajška.