B

BMW M 1000 RR.

Racing like no other

Ženie ťa vôľa podať najlepší výkon. Ovláda a poháňa ťa vášeň. Každú milisekundu pravého motošportu definuje chuť byť ešte rýchlejší. Vysoký výkon, hi-tech materiály, najvyššia výrobná kvalita a exkluzívnosť v každom detaile: M RR je prvý model M vyrobený BMW Motorrad. Jeho gény pochádzajú priamo z profesionálneho pretekárskeho športu. Ako M RR a M RR s balíkom M Competition ponúka čistokrvnú pretekársku techniku určenú pre najvyššie nároky na výkon v motošporte a pre perfekcionistov, ktorých na ceste poháňa adrenalín. Pretože #NeverStopChallenging je viac ako len prísľub. Je to záväzok.

bmw m1000rr
headline sport

Odpor, ktorému neodoláš

headline sport

Súhra toho najlepšieho

„Skoro paradox: Naháňaš sa za časom, hoci si na nej užívaš každú milisekundu.“

Tom Sykes
Jazdec BMW Motorrad WorldSBK

headline sport

Born on the Racetrack

05.jpg
0
km/h najvyššia rýchlosť
0
kW (212 ks) pri 14 500 ot./min
Image is not available
0
km/h najvyššia rýchlosť (min.) pri sprevodovaní na okruh
3,1
s zrýchlenie z 0 – 100 km/h

Zo skutočnej vôle víťaziť

Agregát M RR bol vyvinutý pre pretekársky šport a zdokonalený pre jazdy po cestách. K tomu sme zvýšili výkon štvorvalcového radového motora z RR: Kvôli vyššiemu krútiacemu momentu v strednej oblasti otáčok. A zvýšili sme maximálne otáčky o 500 ot./min. na 15 100 ot./min. Titánové ojnice sú ľahšie, ťahové páky sú o 1,5 mm užšie, nasávací lievik vzduchového filtra bol kvôli lepšej výmene pracovného média skrátený: Práca na každom milimetri kvôli zisku milisekúnd. K tomu pribudli 2-krúžkové kované piesty s priečnym rebrovaním a hlavy valcov s novou kanálovou geometriou a zosilnenými ložiskovými štítmi. Celkový výsledok: Väčšia dynamika a znížená hmotnostná zotrvačnosť. Kvôli kratšiemu sprevodovaniu pribudol dokonca aj na reťazovom kolese jeden zub a predĺžila sa aj samotná reťaz a rázvor kolies. Antihoppingová spojka pracuje bez samočinného posilňovania – kvôli perfektnému štartu na pretekoch.

headline sport

Ide až do špiku kostí – a cez asfalt

akapovic
headline sport

Pripravená na všetko – okrem kompromisov

Väčší prítlak: krídelká M

Aj prítlak rozhoduje o víťazstve a porážke. Krídelká M vytvárajú prítlačnú silu 16,3 kg. V spolupráci s vysokým veterným štítom môžeš takto premeniť väčší výkon na pohyb vpred. Pred zákrutou, v zákrute aj pri zrýchlení z nej. Predné koleso sa pritom ťahá priamo do vrcholu zákruty a vidlica udržuje kontakt so zemou, DTC musí zasahovať menej. A Wheelie si ušetríš na prejazd cieľom.

bmw m1000rr

Intuitívny, jasný, úprimný, priamy – taký by mal byť feedback

Len to, čo cítiš, ťa posunie ďalej. Podvozok a geometria M RR boli prispôsobené na okruh. Pre väčší výkon na dráhe a v boxe. Takto zlepšujú jazdné vlastnosti, vyrovnávanie brzdenia a kompenzácia rozbehového momentu pocit pre predné a zadné koleso. Aj na ceste 1. triedy. Dlhší rázvor umožňuje M RR výrazne lepší kontakt s vozovkou. Jednoducho prestaviteľný otočný bod výkyvného ramena je odstupňovaný novým spôsobom a bol zväčšený. A nová zadná os umožňuje – aj vďaka upravenému brzdovému strmeňu – rýchlu výmenu zadného kolesa. Tu sa ulička s boxami stretáva rovno s tvojou túžbou po dokonalosti.

Zrýchlenie bez kompromisov – ibaže inak

Vyvinuli sme z nášho pohľadu najlepší brzdový strmeň na trhu. Výsledok v troch slovách: Best in Class. Pre väčšiu stabilitu tlakového pôsobenia sme optimalizovali prácu s tekutinou. Okrem štandardného brzdového obloženia máš k dispozícii voliteľne ešte jedno. Toto pochádza z vytrvalostných majstrovstiev sveta a je určené výlučne pre okruhy. Spolu s vyladenou kombináciou armatúra/strmeň takto vzniká maximálna brzdná stabilita a feedback, ako aj optimálne zosúladenie s RACE ABS. Brzda M má preto naše absolútne odporúčanie.

3-ročná záruka.

Stačí nasadnúť a jazdiť, jazdiť a jazdiť. Dáme ti rok záruky naviac.

Teraz poskytujeme na všetky motocykle 3-ročnú záruku.

headline sport

Takto vychádzajú víťazi

Lightwhite uni / Lupinblau metallic / Racingred uni
Racingred uni / Lightwhite uni
Lightwhite uni / Lupinblau metallic / Racingred uni
Racingred uni / Lightwhite uni
bmw m1000rr

Pretekárske okruhy nemajú koniec – rovnako ako dokonalosť

Dá sa dokonalosť zdokonaliť? Rozhodnutie je na tebe: M RR existuje ako základná verzia, ale voliteľne aj ako M RR s balíkom Competition. Okrem toho ti ponúkame množstvo dielov M Performance na individuálne doplnenie tvojej M RR. Mnohé diely sa dajú namontovať rýchlo, takže sa z tvojej cestnej RR M za pár minút stane pretekársky stroj na okruh. Ale aj toto sa dá ešte zdokonaliť: M RR s dielmi M Performance Race – tu už ide iba o pretekársky okruh.

Najsilnejšie písmeno na svete

M je na celom svete symbolom pre úspech v pretekárskom motošporte a je určené pre jazdcov s mimoriadne vysokými nárokmi na výkon, exkluzívnosť a individuálny štýl. Zisti si viac o M RR a rodine M.

bmw m1000rr